zaterdag 24 juli 2010

Knutselen voor mijn lieve papa!

Ik probeer Mira zo veel mogelijk te betrekken bij het maken van postpakketjes voor haar papa. Samen doen we inkopen, aan de kassa mag Mira de spulletjes voor haar papa zelf op de band zetten en thuis doen we deze één voor één in een pakketje voor haar papa. Zelf weet ze al goed welke producten voor het 'nootje' (cadeautje) voor papa zijn: Dorito's, worstjes, ... . "Voor papa!" zegt ze enthousiast tegen de winkeljuffrouw!


Op deze manier probeer ik de periode van 4 maanden afwezigheid in te delen in korte momenten: elke week samen met mama een pakketje maken en Mira de verantwoordelijkheid geven om zelf iets voor haar papa te knutselen. Ik hoop dat Mira op deze manier een beetje betekenis kan geven aan de afwezigheid van haar papa. Begrijpen doet ze het natuurlijk niet, maar ze leert wel omgaan met het gemis.


Sinds deze week heeft ze de smaak te pakken...


Heel voorzichtig, rustig en precies maakt Mira kunstwerkjes voor haar papa: plakken, kleuren...en klaar! En papa, die moet dan nog een aantal weekjes geduld uitoefenen om deze kleine pakketjes liefde van het thuisfront in ontvangst te nemen.

2 opmerkingen:

Jo en Marijke zei

Hé super! Daar zal de papa wel zeer wreed mee zijn als hij deze leuke dingen krijgt!

Mira zei

Heel erg leuk hoe jullie dit aanpakken! Pappa zal héél content zijn!!