zondag 30 augustus 2009

Uitstapje naar Gaia-park Kerkrade

Waarom het Gaia-park in Kerkrade onlangs voor de tweede maal op rij werd verkozen tot mooiste dierentuin van België en Nederland, wouden wij wel eens zelf ervaren. En wat een verademing! Dit recente dierenpark heeft duidelijk veel aandacht besteed aan het creëren van natuurgetrouwe habitats voor hun talrijke bewoners. Ruime kooien en openluchtverblijven wisselen elkaar af en de dieren maken géén depressieve, vermoeide indruk, maar lijken zich daarentegen écht thuis te voelen en zich te vermaken. We maken kennis met spelende slingeraapjes, een imposante gorilla, zeldzame witte neushoorns, razendsnelle cheeta´s, een dwerg-nijlpaardje en niet te vergeten de zebra's: Mira´s favorieten! Maar ook minder bekende bewoners: een bongo, een veelvraat en capibara´s toonden zich in al hun pracht en praal!
´t Was een fantastische dag en Mira, onze dierenvriend, genoot met volle teugen! De ideale uitstap om de zomermaanden uit te wuiven...



Beelden zeggen meer dan woorden...


Mira bespiedt de beverratjes!

1 opmerking:

Mira zei

Leuk te lezen dat jullie zich hier ook goed geamuseerd hebben! Wij zijn spijtig genoeg nog niet in Mondo Verde geraakt. Maar het staat bovenaan ons lijstje van uitstappen.