woensdag 3 september 2008

Mijn eerste spuitje!

Vanavond was het zo ver: opnieuw trokken we naar Kind&Gezin, ditmaal voor Mira's eerste vaccinaties!
Op het consultatiebureau was het ontzettend druk: kinderen van alle leeftijden bezetten de wachtkamer met hun buggy's en maxi-cosi's. Maar ons Mira bleef rustig: na het wegen en meten viel ze gewoon in slaap op papa's schoot. En dit terwijl de andere kinderen de wachtkamer bijna afbraken, er met speelgoed in het rond werd gegooid en kleine babytjes het op een oorverdovend gehuil zetten.
Dan was het onze beurt. Zowel de verpleegster als de dokter waren enthousiast over Mira's vooruitgang: ze weegt nu 4kg620 en is 57 cm groot. Mooi in de lijn van de verwachtingen. Ook het feit dat ze sinds 2 weken 's nachts doorslaapt, wat uitzonderlijk vroeg is voor babytjes die borstvoeding krijgen, werd positief onthaald.
Toen was het tijd voor de vaccinaties. Eerst kreeg ons Mira het vaccin tegen het rotavirus. Dit werd oraal toegediend en was voorzien van een zoetmiddel, dus gretig dronk onze kleine muis dit op.
Daarna volgden twee spuitjes, één in iedere bil. Twee maal werd de prik gevolgd door een kleine schreeuw van onze dochter. Maar even snel verscheen weer een lach op haar gezicht.
Nu ligt ze hier thuis te pronken met 2 plakkertjes op haar billetjes! Natuurlijk hebben we ook dit moment op foto vereeuwigd. Hopelijk blijft ze vannacht van de koorts gespaard...


Zien jullie het plakkertje op mijn bil?


Hup met de beentjes!

Geen opmerkingen: